Wyszukiwanie po tagu: kurki
Łącznie 2 znalezionych pozycji.
Pokaż # wyników na stronie:

Grzybowy sezam

W porównaniu z naszymi borowikami, „cudowne” chińskie grzybki mun mogą się schować...

Pocieszne grzybki

Kurze nóżki, lisiczki albo łasiczki. Od pokoleń tak bardzo darzymy sympatią kurki, że doczekały się wielu ludowych imion. Duszone, smażone, mrożone. Rarytas sierpniowych grzybobrań! Lekkostrawne i aromatyczne. Bogate w karoten. Są dobrym źródłem białka i choć witamin oraz minerałów w nich niewiele, to jednak warto z nich korzystać, bo pięknie się prezentują, pachną i smakują. Po prostu cieszą. Dobrze zniosą mrożenie. Będą jak znalazł późną jesienią.

Archiwum - Gwiazdy mówią

Przeglądaj archiwum z:

Gwiazdy Mówią - aktualne e-wydania

Wróżka - aktualne e-wydania