Wyszukiwanie po tagu: grzyby
Łącznie 5 znalezionych pozycji.
Pokaż # wyników na stronie:

Grzybowy sezam

W porównaniu z naszymi borowikami, „cudowne” chińskie grzybki mun mogą się schować...

Zimowa zupa jak miotełka

Po świątecznych kulinarnych maratonach i sylwestrowych ekscesach warto trochę „posprzątać” swój organizm.

Menu na pieczenie i swędzenie

Zakażenie pęcherza głównie dręczy panie. Kuchnia pięciu przemian ma na to receptę.

Grzybki, gruszki, skarby natury

Dawniej gruszki te uważano za... siedlisko sił nieczystych! Grzyby też różne opinie miewały. Na szczęście to przeszłość!!

Pocieszne grzybki

Kurze nóżki, lisiczki albo łasiczki. Od pokoleń tak bardzo darzymy sympatią kurki, że doczekały się wielu ludowych imion. Duszone, smażone, mrożone. Rarytas sierpniowych grzybobrań! Lekkostrawne i aromatyczne. Bogate w karoten. Są dobrym źródłem białka i choć witamin oraz minerałów w nich niewiele, to jednak warto z nich korzystać, bo pięknie się prezentują, pachną i smakują. Po prostu cieszą. Dobrze zniosą mrożenie. Będą jak znalazł późną jesienią.

Archiwum - Gwiazdy mówią

Przeglądaj archiwum z:

Gwiazdy Mówią - aktualne e-wydania

Wróżka - aktualne e-wydania