Wyszukiwanie po tagu: gotowanie
Łącznie 6 znalezionych pozycji.
Pokaż # wyników na stronie:

Polska uczta po wedyjsku

Tak niewiele potrzeba, by twoje jedzenie uzdrawiało i ciebie, i rodzinę.

Para buch i obiad zdrów

Warzywa to kopalnia witamin i minerałów. Pod warunkiem że przyrządzasz je na parze. To zaleca medycyna chińska!

Pocieszne grzybki

Kurze nóżki, lisiczki albo łasiczki. Od pokoleń tak bardzo darzymy sympatią kurki, że doczekały się wielu ludowych imion. Duszone, smażone, mrożone. Rarytas sierpniowych grzybobrań! Lekkostrawne i aromatyczne. Bogate w karoten. Są dobrym źródłem białka i choć witamin oraz minerałów w nich niewiele, to jednak warto z nich korzystać, bo pięknie się prezentują, pachną i smakują. Po prostu cieszą. Dobrze zniosą mrożenie. Będą jak znalazł późną jesienią.

Robert Makłowicz - jedzenie jest jak seks!

Podnieca go skwierczenie smażonej cebulki. Gotując na wizji, bezwstydnie oblizuje palce z sosiku. Robert Makłowicz od lat romansuje z jedzeniem, uwodząc nas przy tym kuchennymi opowieściami. I za to go kochamy!  

Magda Gessler - czarownica w kuchni

Jeśli nie oglądacie „Kuchennych rewolucji” w TVN, to żałujcie. W tym programie Magda Gessler z wdziękiem tajfunu ratuje upadające knajpy. Caryca – tak o niej mówią ci, którzy ją poznali. Ona woli określenie czarownica!

Jamie Oliver: krucjata przeciw fast foodom

Zrewolucjonizował codzienne menu Brytyjczyków. Zamiast chipsów i batonów nauczył dzieci jeść warzywa i owoce. Pokazuje światu, jak gotować smacznie i zdrowo. Został za to odznaczony Orderem Imperium Brytyjskiego. Jest na liście najbogatszych młodych Wyspiarzy. A ma dopiero 34 lata!

Archiwum - Gwiazdy mówią

Przeglądaj archiwum z:

Gwiazdy Mówią - aktualne e-wydania

Wróżka - aktualne e-wydania