Wyszukiwanie po tagu: kuchnia
Łącznie 20 znalezionych pozycji.
Pokaż # wyników na stronie:

Halo, tu brzoza!

Leczy duszę, wzmacnia ciało, czyści dom ze złych energii... Choć z pozoru delikatna, jest nie do zdarcia. Bo to czarodziejka w drzewie zaklęta. Wiosną nadchodzi jej czas.

Gra w zielone

Nie dajmy im się zbałamucić. Jedzmy to, co rośnie zgodnie z naturalnym rytmem przyrody.!!

Korzeń mocy

U nas, w kraju nad Wisłą nazywa się go słowiańskim żeń-szeniem. Nic dziwnego! Korzeń chrzanu ma leczniczą moc.

Weganie żyją świadomie

To najprostsza droga do zdrowia. Warto się o tym na własnej skórze przekonać.

Żuru czas

Jego nazwa pochodzi od germańskiego słowa súr – kwaśny. Ta tradycyjna kwaśna zupa na bazie żytniej mąki jest specjalnością większości słowiańskich krajów.

Wszystkie kolory soli

Dawno temu cieszyła się opinią białego złota. Dziś mówi się o niej „biała śmierć”. Ale spróbuj przeżyć choćby bez jej szczypty!

Postny pasztet

Tak się składa, że tradycyjny okres wstrzemięźliwości w jedzeniu, czyli Wielki Post, przypada na trudny w przyrodzie okres przednówka.

Kozieradka hartuje ducha i ciało

To boskie ziele jest remedium dla wyczerpanych wrzodami, grypami, chandrami i pogodą pod psem.

Zimowa pizza po staropolsku

Kocha ją chyba każdy. I ten mały, i ten duży. Warto robić ją samemu!

Kiełki mocy

Czy na przedwiośniu lepiej hodować na okiennym parapecie świeże zioła czy kiełki? Zdecydowanie te drugie!

Skarb w łupinie

W łupinach orzechów, pestkach czy nasionach kryje się wielka skarbnica energii i zdrowia.

Domowe masło orzechowe

Robi się je dziecinnie prosto, a jest smaczne i zdrowe!

Ryż – dzikus

Smak i aromat ma unikalny i z pewnością spodoba się miłośnikom kasz, ziaren i zdrowego, dietetycznego odżywiania.

Serowa uczta

Fondue przyjemnie syci i rozgrzewa.

Słodko i leniwie

W codziennym porannym wyścigu z zegarkiem w ręku mało kto celebruje śniadania...

Bąbelki radości

Karnawał czas zacząć! Czyli czas zabaw, balów, spotkań towarzyskich w mniejszym lub większym gronie, z przytupem i do białego rana...

Przyprawy dobre na wszystko

Warto mieć je w kuchni - bo oprócz wzmacniania smaku potraw, działają też korzystnie na atmosferę w domu.

Powrót do korzeni

Święta bez nich najzwyczajniej nie istnieją. Bo czy wyobrażacie sobie dom na Boże Narodzenia bez zapachu piernika?

Jak rzucić mięso w zimie

Weganinem możesz zostać zawsze, nawet gdy za oknem siarczysty mróz. Wystarczy, że zrobisz to planowo i z głową.

Pikantny gulasz z cieciorki

Można go przygotować błyskawicznie albo pozostawić w spokoju do dłuższego duszenia.

Archiwum - Gwiazdy mówią

Przeglądaj archiwum z:

Gwiazdy Mówią - aktualne e-wydania

Wróżka - aktualne e-wydania